Vakantie en Recreatie

De perfecte vakantie met een vakantiehuis op Kreta

zondag, 15-11-2015  

De dagen worden alsmaar korter en kouder. De bladeren vallen van de bomen en het beeld wordt steeds grijzer, grauwer en depressiever in het koude Nederland. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn. Het is aan jezelf of je al dan niet in Nederland wil blijven en het deprimerende herfstweer wil verduren. Er zijn mogelijkheden om aan al dat grauwe weer te ontsnappen. Zo kun je bijvoorbeeld een last minute reis boeken naar het warme zonnige Griekenland. Een ideale vakantie bestemming is Kreta. Dit eiland is ongekend populair en dat is niet voor niets. Het is een eiland met cultuur, natuur en historie. In de zomer periode is het er erg druk, maar in het naseizoen is het er heerlijk vertoeven. Als je nu op de weersites kijkt dan zie je dat de tempreraturen heerlijk aangenaam zijn en dat de zon er volop schijnt. Dus waarom niet de stoute schoenen aantrekken en even een weekje vertrekken naar betere, meer zonnige oorden zoals Kreta? Je hebt op Kreta verschillende soorten accommodaties. Natuurlijk kun je in een hotel logeren. Daarnaast kun je gebruik maken van de nodige hostels, campings zijn er genoeg en er zijn tal van bed & breakfasts. Maar als je echt in stijl wilt genieten van Kreta dan kies je voor een vakantiehuis op Kreta. Een vakantiehuis op Kreta huren betekent een vakantie ervaren zoals het hoort. Je kunt genieten van de rust en de natuurlijke omgeving vanuit je eigen villa. Als je in een hotel zit, dan zit je vaak midden in het centrum van de stad of het dorpje waar het hotel gevestigd is. Dat is soms handig, want je zit dicht bij de nodige faciliteiten, maar je zit ook midden in de drukte. Met een vakantiehuis op Kreta kun je zelf kiezen waar je wilt gaan wonen voor een weekje. Daar komt bij dat de villa volledig van jezelf is, dus je hebt alle privacy en je bent koning in je eigen kasteel, of in dit geval je eigen villa.

Waarom een vakantiehuis op Kreta?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om geen vakantiehuis op Kreta te huren, maar op een ander eiland. De vraag is dan ook waarom iemand moet kiezen voor Kreta. Niks moet natuurlijk, maar er zijn enkele hele goede redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een vakantiehuis op Kreta. Ten eerste is er het eiland zelf. Zo kun je bijvoorbeeld een scooter huren en het eiland zelf verkennen. Je zult je ogen uit kijken. Mooie tochtjes langs de kust, slingerwegen tussen de zee en de bergen, mooie routes van dorp naar dorp, het is allemaal te doen op één en hetzelfde eiland. En het is helemaal niet duur. Een scooter huren kost bijna niets en in deze tijden van crisis is het nog veel goedkoper. Je kunt het eiland op deze manier zelf verkennen en van plek naar plek rijden. Hier en daar stop je voor een gezellig drankje op het terras en niemand zal je tegenhouden. Aan het einde van de dag kom je weer terug in je eigen vakantiehuis op Kreta en kun je lekker op het terras met een koud biertje genieten van de zonsondergang. In het naseizoen hoef je daar ook niet lang op te wachten. Het is natuurlijk heerlijk om in november in de avond op het terras te genieten van de natuur, de krekels die tsjirpen en de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt. Na een heerlijke nacht in je eigen vakantiehuis op Kreta ben je het grijze weer van Nederland allang vergeten. De volgende dag laat je het vakantiehuis op Kreta weer achter je en kun bijvoorbeeld even lekker uitwaaien aan het strand. Gezien de watertemperatuur niet meer zo hoog is, zullen er weinig mensen op het strand zijn. Dat maakt het ideaal voor een romantische strandwandeling, eventueel later op de dag met een ondergaande zon. Je kunt natuurlijk ook het land intrekken en de vele toeristische bezienswaardigheden bekijken. Je vindt er veel historische gebouwen en ruïnes uit de tijd van de oude Grieken. Cultuur en kunst in de vorm van kerken zijn overal over het eiland verspreid. En ga je liever voor de echte natuur ervaring dan is het enkel een kwestie van het land intrekken en je bent omringd door ongerepte natuur.

Waar kan ik mijn vakantiehuis op Kreta boeken?

Op de website van rentvilla.nl vind je voor alle Griekse eilanden de nodige vakantiehuizen. Dus ook voor een vakantiehuis op Kreta kun je terecht op deze website. Allereerst kun je het beste de filter gebruiken, zodat je alleen de opties overhoudt die relevant zijn voor jou. Dus als je een vakantiehuis op Kreta zoekt, filter dan in ieder geval op ‘Kreta’. Je hebt in dat geval immers niets te maken met vakantiehuizen op andere eilanden. Denk vervolgens na over de luxe die je wilt. Je hebt namelijk vakantiehuizen met drie, vier en vijf sterren. Afhankelijk van je budget en de luxe die je wilt ervaren tijdens je vakantie kun je dus ook filteren op het aantal sterren, zodat de vakantiehuizen die het beste voldoen aan jou wensen uiteindelijk overblijven. Tot slot is het enkel een kwestie van het juiste vakantiehuis op Kreta in de winkelwagen plaatsen. Met andere woorden je kunt direct boeken. Als het vakantiehuis in de periode van jouw vakantie niet al geboekt is kun je er zonder problemen voor een weekje, of misschien zelfs wel langer, in gaan wonen.


Comments are closed.