Vakantie en Recreatie

Turkije visum

donderdag, 14-5-2015  

Turkije ligt tussen Zuidwest-Azië en Zuidoost-Europa in. Het is een republiek met als hoofdstad Ankara, en dus niet Istanbul zoals vaak gedacht wordt. Leuke feiten allemaal, maar het belangrijkste is dat Turkije een van de meest bezochte vakantie landen is van de afgelopen tijd. Veel Nederlanders worden getrokken door het warme weer en het exotische dat Turkije te bieden heeft. Omdat Turkije niet tot de Europese unie behoord, is er het Turkije visum nodig. Het Turkije visum geldt voor mensen die uit onder andere Nederland en België komen en die plannen hebben om voor minder dan 90 dagen in Turkije te blijven. De aanvraag procedure kan voor veel mensen nogal lastig zijn: zo’n 40% van alle aanvragen wordt afgewezen wat ertoe kan leiden dat mensen extra kosten moeten betalen. Vaak is dan het ticket al geboekt naar Turkije. Visum aanvragen kunnen tegenwoordig ook via derden gaan en in Nederland is er een website die zich speciaal heeft gespecialiseerd in het aanvragen van het Turkije visum. Deze website is onlinevisum-turkije.nl. Vanaf november 2014 is het namelijk niet meer voldoende om uw visum in Turkije te kopen, u moet het Turkije visum van te voren geregeld hebben. Het nieuwe Turkije visum heet het e-visum. Nadelen aan het nieuwe visum zijn dat u het alleen online kunt regelen op een Turkse site. Dit maakt het voor veel Nederlanders die geen Turks spreken lastig om een visum aan te vragen. Daarnaast kunt u alleen per credit card betalen, wat ook een probleem kan zijn voor sommige reizigers. Een Turkije visum aanvragen is voor veel mensen dus een vervelende procedure een daarom heeft onlinevisum-turkije.nl geprobeerd het makkelijker te maken voor iedereen om deze procedure te doorlopen.

Turkije visum online aanvragen

Via de website kunt u de aanvraag doen maar dan op een Nederlands aanvraag formulier. Zo heeft u hetzelfde aanvraag formulier maar dan in het Nederlands. De site zal dan vervolgens uw antwoorden naar het Turks vertalen. Daarnaast is het mogelijk om met andere betaalmogelijkheden te betalen. Zo is er onder andere iDeal, een van de meest gangbare betaalmogelijkheden in Nederland. Om de aanvraag te kunnen doen heeft u eigenlijk maar een ding echt dringend nodig: een reisdocument. Dit is in het geval van een Turkije visum een paspoort. Ook mag het tegenwoordig een identiteitskaart zijn. In beide gevallen moet het reisdocument nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Indien dit niet het geval is zult u een nieuw document moeten aanvragen. Een e-visum kost 23,95 euro, wat goedkoper is dan het oude visum dat u nog op het vliegveld moest kopen. Als u met 4 mensen naar Turkije gaat zult u voor iedereen apart een Turkije visum moeten aanvragen. Ook alle kinderen moeten een eigen visum hebben. Het visum is 180 geldig waarin u zo vaak als u wilt naar Turkije mag gaan. Echter dit mag nooit langer dan 90 dagen aaneengesloten zijn. U zult het visum binnen 24 uur ontvangen en dat is een garantie. U ontvangt het visum per mail. Het is daarom raadzaam om ook de spam box te checken, het kan zijn dat het Turkije visum daarin terecht gekomen is. Als de aanvraag voor een visum wordt afgewezen zult u uw geld terug krijgen, de site heeft u per slot van rekening niet kunnen helpen. Echter als u zelf een fout heeft gemaakt bij de aanvraag en de site er niks aan kan doen, zijn de kosten voor eigen rekening. Het aanvragen via onlinevisum-turkije.nl is heel veilig. Ze zullen niets met uw gegevens doen behalve het visum aanvragen. Daarnaast is er een beveiligde internet verbinding die u beschermd op het internet. Op de site staan veel reviews van tevreden klanten. Mocht u nog graag wat extra zekerheid willen over de veiligheid van de site dan kunt u hier misschien wat reviews lezen van die tevreden klanten.

Over het visum

Een visum is een document dat u nodig heeft om een land te betreden. Het is bij wijze van spreken een officiële toestemming om een land binnen te treden. Indien u niet in bezit bent van dit document en het is wel verplicht is een land in staat om u te weigeren binnen te laten. Dit kan betekenen dat u op eigen kosten weer terug moet vliegen naar Nederland, of dat u moet wachten op het vliegveld in het buitenland. Ook bevat een visum vaak regels waar u zich aan moet houden, zoals een bepaalde tijd waarin u in het land mag zijn waarna u weer moet vertrekken. Bij het Turkije visum is dat 90 dagen achtereen. In beide gevallen is het een probleem dat u makkelijk kunt voorkomen. Een visum is namelijk vaak makkelijk aan te vragen als burger, indien u geen strafrechtelijke achtergrond heeft. Als alles verder in orde is en u met het juiste doeleinde naar een land gaat is er vaak geen probleem om een visum aan te vragen en is het vaak slechts een formaliteit. Wel kan een visum vaak redelijk duur zijn, zo is het China visum rond de 100 euro. Het Turkije visum is echter makkelijk aan te vragen via een website als onlinevisum-turkije.nl en veel mensen komen in aanmerking voor het Turkije visum. Zolang u op tijd het visum aanvraagt is de kans op problemen miniem en is de kans op een fijne vakantie zeer groot. Denk er dus aan dat u de gegevens juist invult en dat u op tijd begint met de procedure.

Meer van Onlinevisum-turkije.nl

Deel dit bericht :


Comments are closed.